Recept IJzerkoekjes

In onze molenwinkel en webshop verkopen we de allerlekkerste kant-en-klare mix maar wilt u zelf mengen? Ook lekker! Gebruik dan dit recept van Rutger!

Bron: Rutger bakt, https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/ijzerkoekjes-recept/

  • Voor het deeg
  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1¾ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1-2 el water
  • 300 gr Zeeuwse bloem
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
  • boter of neutrale olie, om in te vetten

Glutenvrije IJzerkoekjes boterkoek (niet geschikt om IJzerkoekjes te bakken):

Gebruik het bovenstaande recept, maar vervang de Zeeuwse bloem door glutenvrije bloem van bijvoorbeeld Schär (Kuchen & Kekse). Maar let op, je kunt hier dan alleen de boterkoek mee bakken. Koekjes zelf lopen te veel uit.

De boterkoek baktijd is circa 20 minuten op 170 á 180 graden hetelucht. Dit kan per oven iets verschillen. Laat de boterkoek geheel afkoelen voordat u die uit de vorm haalt, anders is de koek nog te zacht en komt deze niet goed uit de vorm.

Scroll naar boven